Ni har förstått vid det här laget att mat och dryck är lika viktigt i min hudvårsrutin som yttre produkter. Ja, till och med viktigare. Jag är galen i beautyfoods! Helt besatt av att tänka hur mycket glow som sipprar ut i mina celler med varje tugga eller slurp. Det vi tankar insidan med sätter tonen och ger cellerna de bästa förutsättningarna att hålla sig friska och spänstiga och motståndskraftiga mot yttre beautymarodörer som sol, stress och avgaser. Med det sagt är jag fortfarande en total produktnörd. Jag tänker så här: maten är de trygga fastanställda som håller skeppet flytande på daglig basis och ger långsiktiga förutsättningar, medan skönhetsprodukterna är de vassa konsulterna som kallas in när specifika mål och snabba uppryckningar står på to-do-listan. Jobbar de hand i hand uppstår MAGI, i det här fallet sådan som syns i huden, håret och naglarna (och midjemåttet).

I nya numret av ELLE har jag skrivit om skönhetselixir och varför smoothies är oumbärliga som beautyredskap. Jag har intervjuat sakkunniga experter (alla med synnerligen glowig hy!) och sneakat reda på deras bästa tips. Hala El-Shafie som driver hälsokonceptet Nutrition Rocks i London (hon finns på alla modellagenturers speed-dial och är rådgivare på Londons snofsigaste hälsocenter), raw food-drottningen Sarma Melngailis, som driver Pure Food and Wine och One Lucky Duck i New York, och kostrådgivaren (och en av mina äldsta vänner) Louise Bernstedt, som skräddarsydde en finnfajtande matplan åt mig när jag fick problem i fjol.

Jag fick en fråga här på bloggen om tips på  juice eller smoothie med rödbeta. Ida och alla andra – i artikeln finns flera recept, bland annat på en kick-ass rödbetsjuice. Rödbeta är grym beautymat (men ät inte fler än två stycken åt gången eftersom de innehåller oxalsyra som kan irritera magen – jag mår superilla av ren rödbetsjuice). Så ut och shoppa nya numret PRONTO!

Bilderna tog Lina Eidenberg Adamo när vi hängde i deras Pippi Långstrump-hus på Gotland i somras. Förhoppningsvis favorit i repris i sommar. En tillbakablick på mina instabilder från de där dagarna och man får ju feeling.

Happy slurping xx!